Понеделник - Петък 09:00-18:00 Събота и неделя - Неработни дни

Слуховото здраве и защо е важно то?

sluhovo zdrave

Слуховото здраве и защо е важно то?

Здравият слух ни дава свободата да общуваме, да бъдем по-бдителни към заобикалящата ни среда, но също така здравият слух ни дава спокойствие. Факт е, че загубата на слуха не е само физически симптом , тя влияе и на емоционалното и социалното здраве на един човек.

Във фирма „Славина“ вярваме, че слухът е от съществено значение за един пълноценен живот.Нарастващите доказателства в медицинската литература заедно с дългогодишния ни опит показват, че ранното лечение на глухотата влияе положително на социално-емоционално, когнитивно и физическото благосъстояние на хората. За съжаление общото схващане продължава да бъде, че загубата на слуха е част от стареенето. Всъщност последните открития, показват, че слухът играе съществена роля върху здравето на мозъка и неговот нарушение увеличава риска от деменция и други неврокогнитивни болести.

 

Как да пазим слуха си

Как да пазим слуха си

Загубата на слуха може да се дължи на редовно подлагане на високи нива на шум или в следствие на заболяване. Също така тя може да бъде резултат от наследствени гени или естествен процес с напредване на възрастта. Определени наранявания на главата също могат да доведат до проблеми със слуха.

Прочети повече
Загуба на слух при бебета и деца

Загуба на слух при бебета и деца

Загубата на слуха при децата може да повлияе на способността му да развие комуникация,реч и социални умения. Колкото по-рано тази загуба е диагностицирана и коригиривана толкова по-вероятно е детето да успее да разгърне пълния си потенциал без трайни увреждания.

Прочети повече
Как да помогнем на близък със слухова загуба

Как да помогнем на близък със слухова загуба

Много хора с намален слух осъзнават много късно че имат проблем на слуха. Помогнете им, като ги заведете на преглед, защото само реалните резултати от аудиограма може да ги убеди да предприемат необходимите стъпки за справяне със загубата на слуха и така да потърсят подходящо лечение.

Прочети повече

Консултация със специалист по слухови апарати

    Изпращане на съобщение

    Ценим времето на клиентите си и се стремим да спазваме работния си график.