В помощ на специалистите по слухова загуба (аудиолози)

Phonak Audéo V

RIC, BTE, Premium, Advanced, Standard, Audeo

Phonak Bolero V

BTE, Premium, Advanced, Standard, Essential, Bolero

Phonak Naída V

RIC, BTE, Power, Premium, Advanced, Standard, Essential, Naida

Phonak Naída Q

RIC, BTE, Premium, Advanced, Standard, Essential, Basic, Naida

pan

BHM, очила

Phonak Baseo Q5 - M, SP

BTE, Basic, Baseo, Q5

Phonak Baseo Q10 - M, SP

BTE, Basic, Baseo, Q10

Phonak Baseo Q15 M, P, SP

BTE, Basic, Baseo, Q15

Audéo Q

RIC, Premium, Advanced, Standard, Essential, Audeo
ЗА СПЕЦИАЛИСТИ

ЗА СПЕЦИАЛИСТИ

МЕТОД НА ПОЛУЧАВАНЕ НА АУДИОГРАМА НА ЧИСТ ТОН

Аудиограмата на чистия тон е най-често използваният тест в отоложката и аудиоложката практика. Тя дава точна информация за праговете на слуха на пациента и подпомага неговата диагноза, лечение и рехабилитация. Аудиометрията на чистия тон (РТА) е субективна процедура на изпитване (тестване) и, поради това, разчита не само на реакцията на пациента, но и на умението на извършващият теста да получи точни резултати. Необходимо е да се следват препоръчаните национални и международни процедури, да се осигурят правилните условия на заобикалящата среда за тестването като се използват аудиометри, които се калибрират ежегодно.

С въвеждането на Модернизацията в рамките на програмата за подобряване на слуха и обезпечаване на дигитални помощни слухови средства, процедурите (методиката) на изпитанията остават непроменени, но техническите средства са различни. Отминаха дните на достоверния аудиометър – неговото място сега заема компютъра. Новите манипулационни системи за работа с хора осигуряват съхраняване на цялата информация за пациента, включително РТА, обезпечаване на средства за подпомагане на слуха и измерване на характеристиките на средствата за подпомагане на слуха. Тези системи също така предписват прегледи и имат възможности за съхранение на различни други подробности и информация за пациентите.

За опитни аудиолози като нас, макар че нашите умения, знания, методика и протоколи остават до голяма степен непроменени, нашата техника (технически похвати) трябва да се адаптира, за да може да отговори на променящата се аудиология. Надявам се настоящата статия да даде на читателите практически познания и основа за получаване на РТА.

Същност на отопластиката

Отопластиката е важен елемент от процеса на слухопротезиране и превенция на слухова загуба. Отопластика е акустичната и механична връзка между човешкото ухо и слуховата система. Отопластика са отливки за слухови апарати, черупки на вътеканални/ушни слухови апарати, шумозащитни бутони, вътреушен мониторинг.

Свържете се с нас

Централен офис ПЛОВДИВ

4000 Пловдив, ул. Пролет 2

Тел.: 032 628930

Моб.: 0889910525; 0888219868

И-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Пишете ни!

Следвайте ни и в социалните мрежи: