Съвети за нашите възрастни по време на карантина

Съвети за нашите възрастни по време на карантина

През тези трудни дни, в които държавата и светът е потопен в състояние на тревога , център “Славина” се присъединява към акциите за солидарност, предлагайки насоки за подпомагане на психическото и физическото благополучие на нашите пациенти:

  1. Избягвайте свръхинформацията: Постоянното получаване на стресова информация може да разстрои психологическия ни баланс, пораждайки тревоживни мисли и състояния. Ето защо в този момент е препоръчително да избягвате прекалената информация, която в някои случаи може да не е напълно вярна. Не забрявайте,че в социалните мрежи се появява и много объркваща и невярна информация.
  2. Лична хигиена: Поддържайте предложените от здравните специалисти хигиенни процедури: измиване на ръцете, когато влизате и излизате от къщата, използвайте ръкавици, за да излезете навън, покрийте устата си със сгъвката на лакътя си при кихане; използвайте носни кърпички за еднократна употреба; дръжте метър от разстояние ако трябва да имате социален контакт; и извършвайте правилно почистване на дрехите си след излизане навън.
  3. Поддържайте ума си зает:  Възползвайте се от този период, за да научите нещо, което ви интересува, да прочетете книга, да играете шах, карти, правете кръстословици. Всички тези дейности стимулират много мозъка ви. Помнете, че всеки период на бездействие има своето влияние както върху тялото така и върху мозъка.
  4. Упражнения у дома:  Създайте рутина от ежедневни физически упражнения у дома, за да поддържате форма и да избягвате заседнал начин на живот. Можете да изпълнявате упражнения за сила, издръжливост, гъвкавост, координация и баланс. Пишете ни емайл или ни се обадете да ви изпратим безплатна програма с ежедневни физически упражнения, които можете да правите от вкъщи по всяко време.
  5. Обадете се на семейството и приятелите си:  Поддържайте връзка със семейството и приятелите си. В тези моменти е добре да се чувствате обединени и подкрепени, а контактът с вашите близки е добър и за двете страни. Ако сте самотни можете да ни се обадите на телефон 0888 707702 или да ни пишете на майл infoslavina@gmail.com. Така с малко социално взаимодействие можем да се борим за постигане на психологическо благополучие и поддържане на когнитивните Ви функции.   
Помнете, че не сте сами!
Бъдете здрави!

От екипа на център на слуха @ Славина

За нас

Знаете ли, че центровете Славина са водещи в сферата на аудиологията, с над 25-годишен опит в подобряването на живота на хората с проблеми на слуха. Открийте изключителните предимства, които ви предлагаме ако станете наши пациенти.

Copyright slavina.com 2018. All rights reserved.