Поколението Милениум е застрашено от акустичната травма на слуха

Поколението Милениум е застрашено от акустичната травма на слуха

Редовното и продължително слушане музика на високи децибели с Мp3 player-ите или IPod води до акустична травма слуха. Все нови и нови изследвания в медицинската литература алармират за този реален риск при младите хора.
Поколението „Милениум“ не може да си представи слушането на музика без слушалки със силен звук , което за съжаление може да доведе до дисбаланс на слуховото здраве.
Според Световната Здравна Организация,коло 1,1 милиарда тийнейджъри и млади хора са изложени на риск от загуба на слух поради несигурното използване на Мp3 player-ите и смартфоните с които редовно се излагат на вредни нива на шум.
Също така посещават редовно шумни места за забавление, като нощни клубове, барове и спортни събития, които редовно надминават опасните 65.
За това ви представяме няколко интересни мобилни приложения на пазара като например тези apps soundmeter,decibel които ви предупреждават когато сме изложени на прекомерно висок звук , който може да застраши вашия слух.

Съвети за Здраве на нашите Аудиолози
Център на Слуха “Славина”

За нас

Знаете ли, че центровете Славина са водещи в сферата на аудиологията, с над 25-годишен опит в подобряването на живота на хората с проблеми на слуха. Открийте изключителните предимства, които ви предлагаме ако станете наши пациенти.

Copyright slavina.com 2018. All rights reserved.